Varumärkesstrateg eller varumärkesdesigner?

I över 18 år har jag jobbat med varumärken, på ett eller annat sätt. Som nyexad civilekonom började jag min bana inom marknadsföring, innan jag följde mitt hjärta och hoppade över till kreatörssidan. Jag är en kreatör i själen och att kunna kombinera min passion för designhantverket med mitt strategiska grundtänk i arbetet med varumärken är fantastiskt. Eftersom alla framgångsrika designbeslut grundar sig i det aktuella varumärkets strategi är det oumbärligt att vara just en strategisk designer. 

Det betyder också att jag har möjlighet att driva en egen designstudio, där jag kan hjälpa företag med allt varumärkesarbete, från strategi till design. Jag jobbar på precis samma sätt som jag gjorde som anställd Art Director på byrå, med samma process och samma resultat. Jag samarbetar fortfarande med ett stort nätverk av experter inom olika områden (utvecklare, animatörer, copywriters, fotografer, illustratörer, innehållskreatörer o.s.v.) när sådana behov dyker upp i projektet. Skillnaden för dig som kund är att det inte finns några onödiga byråkostnader, som projektledare, byråpartners, produktionsledare eller flashiga reklambyrålokaler i city. Det innebär också att ledtiderna kan hållas kortare och arbetsflödet blir mer effektivt. Det är inte bara multinationella jätteföretag som ska kunna investera i professionell varumärkesdesign!

Jag tror på emotionell kommunikation – människorna i din specifika målgrupp ska instinktivt känna sig dragna till ditt varumärke och faktiskt vilja interagera med det. Det är det som är framgångsrik branding och det uppnås genom att all visuell kommunikation är enhetlig över alla kanaler, professionellt designad och formad utifrån en designriktning som mejslats fram ur varumärkesstrategin och därför är relevant för just din målgrupp.

Studio

Jag delar en studio i en vacker gammal guldfabrik vid Fridhemsplan i Stockholm med andra duktiga kreatörer inom områden som fotografi, illustration, innehållsproduktion, grafisk design och inredningsdesign. Det innebär att det är enkelt och smidigt för oss att samarbeta precis som en byrå i olika konstellationer för olika typer av projekt. Vi delar dessutom alla en stor passion för mat och Matstudion med sitt gigantiska kök och fotostudio är perfekt att utnyttja till olika matrelaterade projekt. Kom gärna förbi på en kaffe hos oss på Sankt Eriksgatan 48E!

Vad jag kan hjälpa till med

Mitt huvudfokus är att designa visuella identiteter, med en grund i varumärkesstrategi. Jag formger också förpackningar, främst inom mat/dryck och skönhet.

Utöver detta hjälper jag till med all typ av varumärkeskommunikation och visuell design, som Art Director och grafisk designer. Jag är öppen för både kortare och längre projekt och olika typer av upplägg, på projektbasis eller ett fast antal timmar i månaden (retainer). 

Kika i min portfolio för att se exempel på tidigare uppdrag, och kontakta mig gärna för nya uppdrag eller för att boka in ett möte där vi diskuterar hur jag kan hjälpa till: hej@emmaandersen.se

Kontakt

Kom förbi studion: Matstudion, Sankt Eriksgatan 48E, Stockholm

Mejla mig: hej@emmaandersen.se

Back To Top
I love branding (and food)

With 15+ years of Art Direction experience from both agencies and running my own consulting business, I can help with most things design related. I take on projects both individually and in collaboration with other creatives. Freelancer or full agency – it’s up to you.

I share a studio with a bunch of other creatives in a beautiful, old industrial building by Fridhemsplan, Stockholm. We work in different areas such as photography, illustration, content production, graphic and interior design, but all share a passion for food! The space (matstudionsthlm.se) includes a huge kitchen area and photo studio and is perfect for any food related project, including a full agency of passionate creatives. Don’t hesitate to stop by for a coffee!